JORINDE ZOETER
Communicatie

Ik ben een energieke, leergierige en ambitieuze Pedagoge. Ik heb oog voor de mens en naast mijn enorm sociale kant veel doorzettingsvermogen. Naast Amake werk ik als leerlingbegeleider op een middelbare school in Kampen en studeer ik Forensische Orthopedagogiek in Amsterdam.

In 2015/2016 ben ik voor mijn minor, van de opleiding Pedagogiek, in Zambia geweest. Hier heb ik met prostituees, tienermoeders, mensen met HIV en beginnende hulpverleners gewerkt. In de vier maanden dat ik hier gewoond en geleefd heb, heb ik een heel nieuw bestaan opgebouwd. Zambia voelde als mijn thuis. Een paar maanden terug kreeg ik via Mare de vraag of het mij wat leek om haar en Marjolijn te ondersteunen bij stichting Amake. Ik werd hierdoor geraakt en ben er voor de volle 100% ingestapt.

Ik houd mij bij Amake bezig met de communicatietaken. Hiernaast zet ik verschillende trainingen op, naar aanvraag van onze medewerkers in Zambia. Deze trainingen worden vervolgens aan de tienermoeders gegeven, om zo hun kennis en life skills te verbreden.

Ik word enthousiast van het feit dat er om het team heen ook steeds meer enthousiaste geluiden hoorbaar zijn. Mensen geven aan dat de stichting voor een goed doel staat en dat we mooie dingen doen. Dit geeft mij een extra boost om door te gaan met waar we mee bezig zijn en dit zo nodig uit te breiden. Hiernaast word ik enorm enthousiast van de reacties van de tienermoeders. Ze zijn onwijs gemotiveerd en onderhouden zichzelf, hun kinderen en elkaar. Ze helpen elkaar wanneer het nodig is. Het is een pad dat ze samen bewandelen, waarbij ze onze financiƫle- en morele steun nodig hebben. Waar wij onze kennis overbrengen, nemen de tienermoeders deze kennis gretig tot zich. Dit is bewonderingswaardig om te zien en om te mogen ervaren.

Ik wens Amake in de toekomst een breder netwerk toe. Het zou geweldig zijn als we groter worden en meer mensen kunnen bereiken die stichting Amake willen sponsoren. Hiernaast vind ik het belangrijk dat alle krachten worden gebundeld en dat er gebruik gemaakt wordt van de verschillende achtergronden en perspectieven van de medewerkers. We kunnen elkaar zo mooi aanvullen met alle kennis die we bezitten. Op deze manier kunnen we met stichting Amake op een professionele manier zoveel mogelijk tienermoeders helpen.

Ik kan mijn ervaringen vanuit mijn minor inzetten bij stichting Amake, maar hiernaast wil ik ook veel nieuwe ervaringen opdoen door mij in te zetten voor de stichting. Het verleden is minder interessant dan de toekomst, want in de toekomst wil ik leven.