In Zambia worden tienermoeders vaak aan hun lot over gelaten, zonder enige hulp vanuit hun omgeving. Ze worden soms weggejaagd van huis en niet meer onderhouden. Het rest ze dan alleen nog om te zwerven over straat, samen met hun pasgeboren baby. Bedekt onder het vuil en met een slechte gezondheid. Zonder financiĆ«le support, het niet aan durvend om medische hulp te zoeken. Vaak onwetend over voorbehoedsmiddelen of hygiĆ«ne. Als je in Zambia op een jonge leeftijd zwanger raakt, kan je uiteindelijk niet meer naar school toe en is een leven in armoede onvermijdelijk. Er zijn geen mogelijkheden en kansen. Ze hebben geen rechten of een toekomstperspectief, geen scholing en welvaart.

MAATWERK EN COACHING

Bij Amake staan de tienermoeders er niet alleen voor, maar zijn ze samen met lotgenoten en zullen ze warm ontvangen worden en de rust en ruimte krijgen om door middel van hulp aan hun eigen toekomstperspectief te werken. Amake onderscheidt zichzelf doordat twee culturen met elkaar in verbinding staan. Met de kennis waarover de leden van de organisatie in Nederland beschikt, worden de leden van de organisatie in Zambia gecoacht. Dit vindt plaats vanuit gelijkheid, keuzevrijheid, rechtvaardigheid en naastenliefde.

ESTER

Ester is 19 jaar oud en woont momenteel samen met haar zoontje van twee jaar oud in het tienermoederhuis van Amake. Dankzij Amake kan Ester weer naar school toe.

Lees verder >

MIAWASE

Miawase raakte op haar 15e zwanger van haar eerste kindje. Momenteel woont ze in het tienermoederhuis van Amake. Ze slaapt hier in een bed en heeft 3 maaltijden per dag.

Lees verder >